• وبلاگ : زازران
  • يادداشت : لحظه تحويل سال و تحولي به بزرگي احسن الحال
  • نظرات : 16 خصوصي ، 35 عمومي
  • تسبیح دیجیتال

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + محمد 
    کوه خضر نبي عليه السلام
    در شش کيلومتري مرکز شهر قم کوهي وجود دارد که از فراز آن مي‌توان همه شهر را با يک نگاه طي کرد. اين کوه منسوب به حضرت خضر(ع) با قدمت سه هزار سال است.
    مي‌گويند بر قله اين کوه در سه هزار سال پيش غاري بوده است که حضرت خضر (ع) در آن غار به عبادت و نيايش مي‌پرداخت، غاري که امروز به مسجد کوچکي تبديل شده است و سال‌ها پيش از اين در حالي که هنوز قم آنقدر بزرگ نشده بود که خود را به دامنه اين کوه برساند معبد عارفان و سالکان و اوتاد بود، خلوت کده‌اي براي شب زنده‌داري و عبادت عالمان و عاشقان طريقت حق؛
    استاد مجاهدي نقل مي کنند:
    هنگامي که حضرت آقاي مجتهدي در قم اقامت داشتند با مسجد مقدس جمکران و کوه خضر بسيار مأنوس بودند. در آن زمان هنوز مسجد همان حالت قديمي خود را داشت و معنويت عجيبي بر فضاي آن حاکم بود و ايشان مي فرمودند:
    مسير عبور حضرت ولي عصر – ارواحنا فداه – از زميني که مسجد مقدس جمکران در آن واقع است هنوز روشن و عطرآگين است و جان آدمي را مي‌نوازد و آدمي را به خضوع و خشوع وا مي‌دارد،
    برزميني که نشان کف پاي تو بود
    سال‌ها سجده صاحبنظران خواهد بود
    کوه خضر نيز از اماکن مورد علاقه ايشان بود و در آن جا خلوت مي‌کردند و به دعا و توسل مي‌ پرداختند. آن سال تصميم گرفته‌بودند که اربعيني را در کوه خضر سپري کنند و لذا ده روز پيش از فرا رسيدن ماه مبارک رمضان به کوه خضر رفتند و در اتاقي که در آن جا بود ساکن شدند و ارتباطشان را جز با معدودي از دوستان قطع کردند... .
    در روايات اسلامي نيز بر قداست کوهي سفيد که در اطراف قم و به نزديکي دهي کهن که در جنب مسجدي است و جمکران نام دارد تاکيد شده است. همان کوهي که به کوه خضر شهرت دارد و گويند پرچم قائم آل محمد "عج" را هنگام ظهور در آن مکان برافرازند مکاني که امروز به مسجد‌گاهي براي عامه بدل گشته است و تفرجگاهي مذهبي براي زائران اين شهر و جايي براي کسب معنويت است. از طرفي رونق آن از علائم نزديکي ظهور حضرت مهدي(عج) است نه اين که حضرت از آنجا ظهور کنند؛ در حديث معتبري از اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) نقل شده است که ساخت مسجدي را در کنار کوه خضر که پايگاهي براي ياران امام موعود(ع) است خبر مي‌دهد. اين حديث شريف که کلمه جمکران را نيز به همراه دارد در کتاب انوارالمشعشعين، ج 1، ص 454 فصل 10، نور سوم به طور مفصل نقل و شرح شده است.